Bank van en voor de overheid

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een vooraanstaande financiële dienstverlener. We bieden korte en lange financieringen aan, tegen gunstige voorwaarden en exact op maat. De NWB Bank richt zich exclusief op de Nederlandse publieke sector met de financiering van decentrale overheden (waterschappen, gemeenten en provincies), instellingen onder garantie van (decentrale) overheden en Publiek-Private-Samenwerking ("PPS"). Maatschappelijke relevantie, hoge kwaliteit, een sterke financiële positie en integriteit zijn de hoekstenen van ons beleid.

Halfjaarbericht

U kunt het Halfjaarbericht 2015 onderstaand downloaden als PDF bestand.

Waterobligaties

De NWB Bank wil de activiteiten van de Nederlandse waterschappen voortaan
financieren met ‘groene obligaties’. Institutionele beleggers stoppen hun geld
graag in duurzame activiteiten als die van het waterschap. De NWB Bank heeft in 2014 de eerste 'Green bonds' uitgebracht.

Waterinnovatieprijs

De NWB Bank MVO Award is samen gegaan met de Waterinnovatieprijs. Deze krachtenbundeling draagt bij aan het verder stimuleren van duurzame innovaties.

Naar de Waterinnovatieprijs

NWB Bank Publieke Sector Actueel

NWB Bank publiceert een dagelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws over de Nederlandse publieke sector. Heeft u interesse in deze nieuwsbrief, meldt u dan aan door een mail te sturen o.v.v. aanmelden nieuwsbrief.

AANMELDEN

Rentecalculator

Berekent de actuele rente.

Overzicht Financiële Markten | 07

De NWB Bank houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de financiële markt. Download onderstaand het Overzicht Financiële Markten van deze week.