Project ‘Vrijwilligerswerk (NL Doet 2018)’

Het Oranje Fonds organiseerde 9 en 10 maart 2018, samen met diverse organisaties in het land, haar jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet en zet hiermee vrijwilligerswerk op de kaart. Voor het derde jaar op rij heeft een aantal medewerkers van de NWB Bank zich aangemeld voor verschillende acties.

NLdoet actie 1: Vissen naar fietswrakken in één van de Leidse grachten

Vrijdag 9 maart 2018 van 10:00 tot 14:00 uur hebben zeven medewerkers van de NWB Bank vol passie magneten en werpankers in de Leidse grachten gegooid. De nieuwsgierigheid van deze medewerkers en omstanders naar wat dit keer boven water zou komen was groot. De vangst van deze dag was als volgt: een gevulde vuilnisbank, zes terrasstoelen, een aantal bouwhekken, een rolcontainer, een (lege) kassalade, plasticzakken en 35 fietsen. Deze actie was een initiatief van ‘Onder water in Leiden’ dat onderdeel is van ‘Aaf Verkade Adviseur Stadsgrachten’. Het mes sneed daarbij aan twee kanten: de kennis van het onderwaterleven is vergroot en de Leidse grachten zijn schoner geworden.

NLdoet actie 2: Bloemschikken met bewoners van Stichting Eykenburg

Een enthousiast team van drie bankmedewerkers heeft vrijdag 9 maart 2018 van 13.00 tot 16.30 uur bloemgeschikt met de bewoners van Stichting Eykenburg, een zorginstelling voor ouderen, in Den Haag. Deze medewerkers hebben prachtige kleurrijke paasstukjes met de bewoners gemaakt onder het genot van een hapje en een drankje. De bewoners hebben hier zichtbaar van genoten.

NLdoet actie 3: Producten verzamelen voor sociale winkel Schappelijk

Een medewerker van de NWB Bank heeft 9 maart 2018 van 15.00 tot 18.00 uur producten verzameld bij een supermarkt in Scheveningen voor Schappelijk. Schappelijk is een sociale winkel voor cliënten van de Voedselbank uitdeelpunt Scheveningen en bijstandsgerechtigden die in het stadsdeel Scheveningen wonen. Deze actie werd gecoördineerd door Vrijwilligerspunt Scheveningen, op initiatief van de Rotary Scheveningen. De opbrengst was dankzij de vrijgevige klanten en de enthousiaste bankmedewerker groot.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast een sterke financiële positie en een efficiënte bedrijfsvoering hecht de NWB Bank veel waarde aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Waterinnovatieprijs

De NWB Bank reikt jaarlijks samen met de Unie van Waterschappen de Waterinnovatieprijs uit om duurzame innovaties op het gebied van water te stimuleren.

Naar de Waterinnovatieprijs

NWB Fonds

In 2014 bleek uit het OESO-rapport ‘Water governance in the Netherlands: Fit for the future?’ eens te meer dat het Nederlandse waterbeheer een ‘global reference’ vormt.