Vacature Credit risk manager

Als credit risk manager draag je zorg voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van het kredietrisicobeleid van de NWB Bank, waaronder de beoordeling van individuele kredietrisico’s. Daarnaast zul je betrokken zijn bij de opzet en het beheer van IFRS9 gerelateerde modellen. Je werkt samen met specialisten van verschillende afdelingen, en je hebt veelvuldig contact met de directie en andere leden van de credit committee.

Je hebt een initiërende rol bij bovenstaande onderwerpen, waarbij je zowel inhoudelijk als procesmatig het voortouw neemt. Je kunt complexe informatie over risico’s en rendement interpreteren en verwerken. Je bent in staat uitkomsten overtuigend over te dragen en begrijpelijk te maken.

Je werkt op de afdeling Risk management bestaande uit acht personen, deze afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheer van risk management kaders, het analyseren, modelleren, meten en de monitoring van rente-, liquiditeits- en kredietrisico en het (mede) opstellen van het risk appetite framework, het ICAAP/ILAAP en het herstelplan.

De NWB Bank is een publiekesectorbank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse overheden alsmede instellingen en activiteiten op het gebied van sociale volkshuisvesting, energietransitie, openbaar nut, infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. Hiermee levert de bank een significante bijdrage aan een duurzame samenleving. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en triple A-ratings. Met een balanstotaal van circa € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 70 medewerkers een efficiënte en transparante organisatie die integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staat. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je onafhankelijk, doortastend en samenwerkingsgericht bent. Je bent positief kritisch, vaktechnisch sterk en accuraat en je bent gericht op de hoofdzaken. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.

Wat vragen we?

  • Een afgeronde WO opleiding;
  • Je bent proactief en in staat zelfstandig te opereren;
  • Je werkt gestructureerd, en behoudt het overzicht;
  • Stevige persoonlijkheid;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels);
  • Goede analytische en conceptuele vaardigheden;
  • Minstens 5 jaar relevante werkervaring.

Voor verdere vragen over de vacature kun je contact opnemen met de hr afdeling. Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan hr@nwbbank.com.