Vacature Integrated risk manager

Als integrated risk manager lever je een efficiënte bijdrage aan de uitvoer en ontwikkeling van een aantal bankbrede processen zoals ICAAP/ILAAP, het herstelplan en stress testing.

Je krijgt een coördinerende rol voor bovenstaande onderwerpen, waarbij zowel projectmatig werken als inhoudelijke competentie een rol spelen. Het is van belang dat je complexe informatie over risico’s en rendement interpreteert en verwerkt. Je bent in staat uitkomsten overtuigend over te dragen en begrijpelijk te maken. Verder onderzoek je de impact van relevante (wijzigende) wet- en regelgeving en implementeert deze. Je werkt zelfstandig èn projectmatig aan het doorvoeren en implementeren van ontwikkelingen op bovengenoemde gebieden. Hierbij werk je samen met verschillende teams binnen de bank.

Je komt te werken op de afdeling Risk management bestaande uit acht personen, deze afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheer van risk management kaders, het analyseren, modelleren, meten en de monitoring van rente-, liquiditeits- en kredietrisico en het (mede) opstellen van het risk appetite framework, het ICAAP/ILAAP en het herstelplan.

De NWB Bank is een publiekesectorbank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse overheden alsmede instellingen en activiteiten op het gebied van sociale volkshuisvesting, energietransitie, openbaar nut, infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. Hiermee levert de bank een significante bijdrage aan een duurzame samenleving. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en triple A-ratings. Met een balanstotaal van circa € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 65 medewerkers een efficiënte en transparante organisatie die integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staat. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je, onafhankelijk, doortastend en in hoge mate samenwerkingsgericht bent. Je bent positief kritisch, vaktechnisch sterk en accuraat en je bent gericht op de hoofdzaken. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.

Wat vragen we?

  • Je bent proactief en in staat zelfstandig te opereren;
  • Je werkt gestructureerd, en behoudt het overzicht;
  • Stevige persoonlijkheid;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels);
  • Goede analytische vaardigheden op academisch niveau;

  • Minstens 5 jaar relevante werkervaring.

Voor verdere vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ard van Eijl, CRO, (ard.vaneijl@nwbbank.com), of de afdeling hr. Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan hr@nwbbank.com.