NWB Bank zoekt doortastende internal auditor met bancaire ervaring

Organisatie
De NWB Bank is een publieke sector bank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse overheden alsmede instellingen en activiteiten op het gebied van sociale volkshuisvesting, energietransitie, openbaar nut, infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. Hiermee levert de bank een significante bijdrage aan een duurzame samenleving. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en triple A-ratings. De aandeelhouders maken net als de klanten van de NWB Bank deel uit van de Nederlandse publieke sector. Met circa 60 medewerkers is de NWB Bank een efficiënte en transparante organisatie die integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.

Afdeling Internal Audit
Het Internal Audit team bestaat uit 4 fte en heeft als belangrijke taak het onafhankelijk controleren en toetsen van de financiële, operationele, IT en compliance onderzoeken. De afdeling rapporteert direct aan de directie, de auditcommissie en de risicocommissie over de beheersing van processen en de verantwoordingsinformatie. Het team onderhoudt ook contacten met de toezichthouder en de externe accountant.

Functie
Wij zijn op zoek naar een ervaren en gedreven internal auditor die past in het team en gedreven is te werken in een organisatie met grote maatschappelijke impact en een sterke financiële positie. Naast het uitvoeren van audits, het toetsen (van de borging) van compliance, het verrichten van specifieke onderzoeken is ruime ervaring met kredietdossiers een vereiste. De kandidaat is goed in staat om met verschillende stakeholders samen te werken zoals de directie, de auditcommissie en de risicocommissie, de raad van commissarissen, de externe accountant, de toezichthouder(s) en de afdelingen binnen de bank.

De kandidaat die de NWB Bank zoekt is onafhankelijk, doortastend en heeft een hoge mate van organisatiesensitiviteit. Hij/zij is positief kritisch, vaktechnisch sterk, accuraat, gericht op de hoofdzaken, pakt uitdagingen met twee handen aan en is gedreven en verbindend. Verder heeft hij/zij aantoonbare ervaring vanuit de eerste of tweede lijn. Hij/zij initieert en draagt bij aan het optimaliseren van interne processen.

De NWB Bank biedt een goed salaris en een pakket aan primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studiemogelijkheden. Verder bieden wij een plezierige werkomgeving waarin eigen initiatief en samenwerking wordt gewaardeerd.

De kandidaat die we zoeken:
- heeft een stevige, verbindende persoonlijkheid;
- heeft uitstekende communicatieve vaardigheden en formuleert helder en to the point;
- kan complexe zaken doorgronden en houdt focus op hoofdzaken;
- heeft bewezen bancaire ervaring op het gebied van financiële instrumenten en risk management;
- heeft een academisch denk- en werkniveau aangevuld met afgeronde beroepsopleiding (RA).
- CIA en Cisa is een pre;
- heeft circa 10 jaar relevante werkervaring;
- heeft goede kennis van Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).

Informatie / sollicitatie:
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Reinout Hoogendoorn, Head Internal Audit (reinout.hoogendoorn@nwbbank.com), of Marian Bauman, hr manager. Tel. 070 416 62 66.
Uw motivatiebrief met C.V. kunt u richten aan: hr@nwbbank.com o.v.v. uw e-mailadres en telefoonnummer. De werving- en selectieprocedure is uitbesteed aan een externe partij. Door te solliciteren op deze functie gaat u ermee akkoord dat uw sollicitatie wordt doorgestuurd.

Overzicht Financiële Markten

De NWB Bank houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de financiële markt. Voor de actuele tarieven klikt u op onderstaande button.