NWB Bank zoekt junior credit risk manager

Wij zijn op zoek naar een junior credit risk manager. De focus binnen deze functie ligt op het beoordelen en monitoren van de kredietwaardigheid van financiële tegenpartijen, waarmee de bank derivatentransacties afsluit. Daarnaast houd je je bezig met het monitoren en analyseren van andere posities en ontwikkelingen op het gebied van kredietrisico (zoals geldnemers, garantiegevers en waarborgfondsen). Vanuit deze activiteiten heb je contact met andere risk managers en collega’s van andere afdelingen.

Je werkt op de afdeling risk management bestaande uit acht personen, deze afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheer van risk management kaders, het analyseren, modelleren, meten en de monitoring van rente-, liquiditeits- en kredietrisico en het (mede) opstellen van het risk appetite framework, het ICAAP/ILAAP en het herstelplan.

De NWB Bank is een publieke sector bank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse overheden alsmede instellingen en activiteiten op het gebied van sociale volkshuisvesting, energietransitie, openbaar nut, infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. Hiermee levert de bank een significante bijdrage aan een duurzame samenleving. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en triple A-ratings. Met een balanstotaal van circa € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 70 medewerkers een efficiënte en transparante organisatie die integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staat. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past als risk manager bij onze organisatie omdat je doortastend, positief kritisch en resultaatgericht bent. Tegelijkertijd ben je samenwerkingsgericht en vind je het leuk je analyses te presenteren (zowel mondeling als schriftelijk). Je krijgt energie van nieuwe uitdagingen en pakt deze met beide handen aan.

Wat vragen we
• Een afgeronde WO opleiding met maximaal 2 jaar werkervaring;
• Goede cijfermatige en analytische vaardigheden;
• Bereidheid tot het volgen van opleidingen (bijvoorbeeld FRM);
• Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels).

Voor verdere vragen over de vacature kun je contact opnemen met de hr afdeling. Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan hr@nwbbank.com.