NWB Bank zoekt junior derivatives analyst

Organisatie:
De NWB Bank is een publieke sectorbank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse decentrale overheden en instellingen onder garantie van Nederlandse overheden van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en ratings van Moody’s (Aaa) en Standard & Poor’s (AAA). De aandeelhouders maken net als de klanten van de NWB Bank deel uit van de Nederlandse publieke sector. De NWB Bank is een efficiënte, kwalitatief hoogwaardige en enthousiaste organisatie van 54 medewerkers. Maatschappelijke relevantie, hoge kwaliteit, een sterke financiële positie en integriteit zijn de hoekstenen van ons beleid.

Afdeling Finance & Control:
De afdeling, bestaande uit zes personen, is verantwoordelijk voor de tijdigheid, juistheid en volledigheid van de financiële administratie en de bijbehorende financiële-/managementrapportages. Als onderdeel hiervan is de afdeling verantwoordelijk voor het uitvoeren van hedge accounting met de daarbij horende controles en analyses. Verder ziet de afdeling toe op de veranderingen van nieuwe wet- en regelgeving voor de bank en helpt deze te implementeren binnen projecten.

De NWB Bank heeft een grote derivaten portefeuille voor het afdekken van rente- en valutarisico’s. Deze risico’s worden gemonitord middels maatstaven voor effectiviteitsmeting voor zowel economische als accounting doeleinden. De afdeling Finance & Control is op zoek naar een junior derivatives analyst die zich bezig zal houden met waarderingsvraagstukken van de derivatenportefeuille, financiële-/managementrapportages en het beoordelen van de impact van nieuwe wet- en regelgeving op onder andere kapitaalsvereisten voor de bank. Van uit deze activiteiten vindt veelvuldig contact plaats met andere afdelingen, vooral front office en risk management.

De kandidaat is net afgestudeerd (bij voorkeur financiële economie of econometrie) of heeft 1 à 2 jaar werkervaring.
De NWB Bank biedt een goed salaris en een pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder ruime studiemogelijkheden. Verder bieden wij een plezierige werkomgeving waarin eigen initiatief en samenwerking wordt gewaardeerd.

Gevraagd:
- Academisch denk- en werkniveau;
- Cijfermatig en analytisch sterk;
- Bereidheid tot het volgen van opleidingen (bijvoorbeeld CFA);
- Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
- Samenwerkingsvermogen;
- Zelfstandig;
- Initiatiefrijk.

Informatie / sollicitatie:
Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Marc-Jan Kroes, hoofd finance & control (marc-jan.kroes@nwbbank.com), of Dominique Geneste, hr business partner (dominique.geneste@nwbbank.com of tel. 070 416 62 66).
Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan: hr@nwbbank.com o.v.v. uw e-mailadres en telefoonnummer.

Overzicht Financiële Markten

De NWB Bank houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de financiële markt. Voor de actuele tarieven klikt u op onderstaande button.