NWB Bank zoekt enthousiaste medewerker back-office fixed income & derivatives met interesse in de financiële sector

Organisatie
De NWB Bank is een publieke sector bank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse overheden alsmede instellingen en activiteiten op het gebied van sociale volkshuisvesting, energietransitie, openbaar nut, infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. Hiermee levert de bank een significante bijdrage aan een duurzame samenleving. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en triple A-ratings. De aandeelhouders maken net als de klanten van de NWB Bank deel uit van de Nederlandse publieke sector. Met circa 60 medewerkers is de NWB Bank een efficiënte en transparante organisatie die integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.

Afdeling back-office
De afdeling is onder andere verantwoordelijk voor onderstaande gebieden:
- het verwerken en afwikkelen van financiële transacties;
- cashmanagement;
- betalingsverkeer;
- collateral management;
- verzorgen van management informatie.

Functie
Binnen de afdeling houdt een van de teams zich vooral bezig met lening- en derivatentransacties. Voor dit team zoeken wij een enthousiaste medewerker die interesse heeft in financiële producten en ervaring wil opdoen in het bankwezen. De taken richten zich op het vastleggen en controleren van contracten inzake Fixed Income, Derivatives, en Commercial Paper, het verrichten van betalingen en het afhandelen van correspondentie, waarbij de nadruk zal liggen op de lening transacties (Fixed Income).

Heb jij je opleiding net afgerond of heb je 1 of 2 jaar werkervaring? Ben je leergierig, communicatief sterk en gericht op samenwerken? Ben je sterk met cijfers en accuraat? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken!

De NWB Bank biedt een goed salaris en een pakket aan primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studiemogelijkheden. Verder bieden wij een plezierige werkomgeving waarin eigen initiatief en samenwerking wordt gewaardeerd.

De kandidaat die we zoeken:
- heeft een afgeronde relevante HBO opleiding;
- is cijfermatig sterk;
- is accuraat;
- heeft goede communicatieve vaardigheden;
- heeft goede kennis van Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).
- is gericht op samenwerking.

Informatie / sollicitatie:
Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Peter Bax, Hoofd back-office (peter.bax@nwbbank.com), of Marian Bauman, hr manager. Tel. 070 416 62 66.
Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan: hr@nwbbank.com o.v.v. uw e-mailadres en telefoonnummer.

Overzicht Financiële Markten

De NWB Bank houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de financiële markt. Voor de actuele tarieven klikt u op onderstaande button.