Vacature officer back-office fixed income & derivatives

Als officer back-office fixed income & derivatives werk je binnen een team dat zich richt op lening- en derivatentransacties. De werkzaamheden richten zich op het vastleggen en controleren van contracten inzake fixed income, derivatives, en commercial paper, het verrichten van betalingen en het afhandelen van correspondentie.

Je werkt op de afdeling Back-office. Deze afdeling bestaat uit 12 personen en is verantwoordelijk voor het verwerken en afwikkelen van financiële transacties, cashmanagement, betalingsverkeer, collateral management en het verzorgen van managementinformatie.

Voor het team dat zich richt op lening- en derivatentransacties zoeken wij een enthousiaste collega die interesse heeft in financiële producten en bewezen ervaring heeft met derivaten.

De NWB Bank is een publieke sector bank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse overheden alsmede instellingen en activiteiten op het gebied van sociale volkshuisvesting, energietransitie, openbaar nut, infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. Hiermee levert de bank een significante bijdrage aan een duurzame samenleving. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en triple A-ratings. Met een balanstotaal van circa € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 70 medewerkers een efficiënte en transparante organisatie die integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staat. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je, onafhankelijk, doortastend en in hoge mate samenwerkingsgericht bent. Je bent positief kritisch, vaktechnisch sterk en accuraat en je bent gericht op de hoofdzaken. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.

Wat vragen we?

- Een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding;
- Een aantal jaren relevante ervaring;
- Kennis van de bancaire sector;
- Je bent cijfermatig sterk;
- Je bent accuraat;
- Goede communicatieve vaardigheden;
- Goede kennis van Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift);
- Je bent leergierig;
- Je bent gericht op samenwerking.

Voor verdere vragen over de vacature kun je contact opnemen met Peter Bax, Hoofd back-office (peter.bax@nwbbank.com), of Marian Bauman, hr manager. Tel. 070 416 62 66. Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan: hr@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.