Vacature Risk manager - Asset & Liability Management

Als risk manager ALM beoordeel je de risico’s binnen de bankbalans, en richt je je hoofdzakelijk op renterisico, liquiditeitsrisico en solvabiliteit. Als vast lid van de ALCO rapporteer en adviseer je over deze risico’s. Je hebt tevens een belangrijke rol bij productgoedkeuring en het aangaan van nieuwe risico's voor de bank. Je draagt zorg voor het onderhoud en de ontwikkeling van modellen en kaders voor renterisico en liquiditeitsrisico. Ook werk je mee aan het uitvoeren van zowel interne als door de toezichthouder gevraagde stresstesten. Verder onderzoek je de impact van relevante (wijzigende) wet- en regelgeving en implementeert deze.

Het is van belang dat je complexe informatie over risico’s en rendement interpreteert en verwerkt. Je bent in staat uitkomsten overtuigend over te dragen en begrijpelijk te maken. Je werkt zelfstandig èn projectmatig aan het doorvoeren en implementeren van ontwikkelingen op bovengenoemde gebieden. Hierbij werk je samen met verschillende teams binnen de bank.

Je werkt op de afdeling risk management die bestaat uit acht personen. Risk management is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheer van risk management kaders, het analyseren, modelleren, meten en de monitoring van rente-, liquiditeits- en kredietrisico en het (mede) opstellen van het risk appetite framework, het ICAAP/ILAAP en het herstelplan.

De NWB Bank is een publieke sector bank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse overheden alsmede instellingen en activiteiten op het gebied van sociale volkshuisvesting, energietransitie, openbaar nut, infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. Hiermee levert de bank een significante bijdrage aan een duurzame samenleving. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en triple A-ratings. Met een balanstotaal van circa € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 65 medewerkers een efficiënte en transparante organisatie die integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staat. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
Je past bij onze organisatie omdat je, onafhankelijk, doortastend en in hoge mate samenwerkingsgericht bent. Je bent positief kritisch, vaktechnisch sterk en accuraat en je bent gericht op de hoofdzaken. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.

Wat vragen we?

  • Een afgeronde WO opleiding in kwantitatieve richting;
  • Je bent proactief en in staat zelfstandig te opereren;
  • Je werkt gestructureerd, en behoudt het overzicht;
  • Stevige persoonlijkheid;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels);
  • Goede analytische vaardigheden;
  • Minstens 5 jaar relevante werkervaring.

Voor verdere vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ard van Eijl, CRO, (ard.vaneijl@nwbbank.com), of de afdeling hr. Tel. 070 416 62 66. Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan: hr@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.