Waterinnovatieprijs 2017

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken elk jaar de Waterinnovatieprijs uit aan innovatieve projecten die passen bij de taken van de waterschappen: 'waterveiligheid', 'schoon water', 'voldoende water' en 'energie en waterschappen'. In totaal zijn er voor de Waterinnovatieprijs 2017 115 inzendingen ontvangen.

De Waterinnovatieprijs is net als vorig jaar uitgereikt tijdens de Markt- en Innovatiedag Waterschappen.

Winnaars Waterinnovatieprijs 2017
Categorie Waterveiligheid: Innovatieve doorlatendheidssondering voor dijkverbeteringen
Categorie Schoon water: GE(O)ZOND Water, een innovatieve zuiveringstrein
Categorie Voldoende water: Multiflexmeter, een modulaire sensor
Categorie Energie en waterschappen: EQA-Box Plug & Play, een waterkrachtinstallatie die binnen een dag is te plaatsen
Publieksprijs: Verbetering IJsseldijk Gouda

Jury
Waarnemend directievoorzitter Lidwin van Velden van NWB Bank was lid van de jury en reikte de prijs uit in de categorie Voldoende water. De jury bestond verder uit Lidewijde Ongering (voorzitter, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat), Michèle Blom (directeur-generaal van Rijkswaterstaat), Bas Jonkman (hoogleraar Integrale Waterbouwkunde aan de TU Delft), Ed Nijpels (voorzitter van de borgingscommissie SER Energieakkoord), Hendrik Postma (voorzitter van de Vereniging van Waterbouwers en directeur van Boskalis Nederland) en Doekle Terpstra (voorzitter van Uneto-VNI).

De prijs
De winnaars in de 4 categorieën krijgen de mogelijkheid om een intensief versnellingstraject aan te gaan. Samen met elke winnaar wordt bekeken of zo’n traject de innovatie verder kan brengen. Als het traject wordt aangegaan, ondersteunt een innovatiemakelaar de verdere realisatie of marktintroductie van het project. Het versnellingstraject wordt aangeboden door de Unie van Waterschappen, de Topsector Water, STOWA, en VPdelta.

Overzicht Financiële Markten

De NWB Bank houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de financiële markt. Voor de actuele tarieven klikt u op onderstaande button.