Feestelijke opening energiefabriek Waterschap Scheldestromen

Eind mei 2018 is in aanwezigheid van directievoorzitter Lidwin van Velden de energiefabriek van Waterschap Scheldestromen in Ritthem feestelijk geopend door dijkgraaf Toine Poppelaars en lid van het dagelijks bestuur Gert van Kralingen.

Door verbouwing van de bestaande rioolwaterzuivering Walcheren wordt voortaan 35% meer energie opgewekt dan voor de zuivering nodig is. Deze energie wordt teruggeleverd aan het energienet en is voldoende om 380 huishoudens in hun energiebehoefte te voorzien. De verbouwing tot energiefabriek is mede mogelijke gemaakt door financiering van de NWB Bank.

Lidwin van Velden: “De waterschappen lopen voorop bij het realiseren van de klimaatdoelstellingen. Zij hebben als streven dat dit aandeel in 2020 40% gaat bedragen en willen in 2025 100% energieneutraal zijn. De energiefabriek van Waterschap Scheldestromen is hier een goed voorbeeld van. Als bank van en voor de waterschappen ondersteunt de NWB Bank de vergaande ambities van de waterschappen op het gebied van duurzaamheid en voorzien wij hen van zo goedkoop mogelijk financiering.”

Voor meer informatie over de energiefabriek, zie https://scheldestromen.nl/feestelijke-opening-eerste-zeeuwse-energiefabriek

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen zit in het DNA van de NWB Bank. Als bank van en voor die publieke sector heeft de NWB Bank logischerwijs andere waarden dan puur commerciële partijen en wordt er veel waarde gehecht aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.