Bank van en voor de publieke sector

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een national promotional bank die als doel heeft de financieringslasten van de publieke sector zo laag mogelijk te houden. De bank bedient met name decentrale overheden (waterschappen, gemeenten en provincies) en instellingen onder garantie van (decentrale) overheden zoals woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Door haar AAA/Aaa-ratings en financiële deskundigheid is de bank in staat altijd actief in te spelen op de behoefte van haar klanten waardoor zij hun maatschappelijke taak in Nederland zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. De NWB Bank staat als significante bank onder toezicht van de Europese Centrale Bank.

Jaarverslag 2018

De NWB Bank biedt u het Jaarverslag 2018 in digitale vorm aan.

Daarmee nemen we onze verantwoordelijkheid om het milieu niet meer te belasten dan nodig is.

Waterobligaties

De NWB Bank financiert de activiteiten van de Nederlandse waterschappen zoveel mogelijk met zogenoemde Waterobligaties (Green Bonds). Sinds 2014 heeft de bank op deze manier al ruim € 3,6 miljard aan duurzame funding opgehaald.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast een sterke financiële positie en een efficiënte bedrijfsvoering hecht de NWB Bank veel waarde aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Waterinnovatieprijs

De NWB Bank reikt jaarlijks samen met de Unie van Waterschappen de Waterinnovatieprijs uit om duurzame innovaties op het gebied van water te stimuleren.

Naar de Waterinnovatieprijs

Overzicht Financiële Markten

De NWB Bank houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de financiële markt. Voor de actuele tarieven klikt u op onderstaande button.